Единият от инцидентите стана по обед на 52-рия километър в посока

...
Единият от инцидентите стана по обед на 52-рия километър в посока
Коментари Харесай

Серия от катастрофи с шестима ранени затрудни движението по Тракия и Хемус

Единият от случаите стана по обед на 52-рия километър в посока София по  автомагистрала " Тракия ", малко след тунела " Троянови врата ". Наложи се трафикът да се реализира в спешната лента, което по информация на е довело до километрично запушване. 

Движението по източния обходен път на Пловдив бе възобновено откакто остана затворено за към три часа поради две поредни произшествия преди разклона за село Рогош . Трафикът от автомагистрала " Тракия " към Пловдив бе пренасочван през село Войводиново. 

Към 12:30 часа е получен сигнал за верижна злополука с три автомобила, без потърпевши.  Минути по-късно е настъпило и второто произшествие - при изпреварване на формираната колона, лидер е навлязъл с автомобила си в насрещното придвижване и се е блъснал в друга кола. Последвал е конфликт и с трети автомобил наоколо .

Шестима души са откарани за медицински прегледи , по предварителни данни няма тежко потърпевши . И в двата случая алкохолните проби на водачите са негативни.

Заради случай краткотрайно в едната лента бе лимитирано и придвижването при 39-и км на автомагистрала " Хемус "   в тунел " Топли дол ", в посока София. 

Въведен бе обходен маршрут през пътен възел " Ботевград " при 47-и км, път II-17 (град Ботевград - Автомагистрала " Хемус " ) през Ботевград; път I-1 (гр. Видин - Кулата) и връщане на автомагистралата при 30-и км и пътна връзка " Витинска река ". Трафикът се контролира от " Пътна полиция ".​

Двама души са починали и 36 са ранени при произшествия в страната през миналото денонощие, оповестиха по-рано от Министерство на вътрешните работи. Тежките пътни произшествия за денонощието са 23. В София са станали 28 леки и две тежки произшествия. Ранени са двама души. Няма починали.

От началото на март при 238 тежки пътнотранспортни катастрофи са починали 12 души и са ранени 305. От началото на 2024 година 72-ма души са починали и 1464 са ранени при 1189 тежки пътни произшествия в страната. В съпоставяне с данните за същия интервал на предходната година се регистрират 21 жертви на пътя по-малко.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР